Home | Gemeenschap | In het hart van de Merode

Het hart van de Merode

In het hart van het bosrijke Merode-gebied, in de Zuiderkempen gingen gezinnen, stedelingen en buurtbewoners, vakmensen en organisaties, samen aan het werk op een nieuw soort 'gemeenschapsgrond'. Als coöperatieve mede-eigenaars van een mooi gelegen hoeve met 7ha land en bos creëren zij er een tweede thuis, rust- en werkplaats in verbondenheid met de natuur.   De vennoten beheren hun grond op een duurzame manier via afzonderlijke steward-ships, waarvan de hele gemeenschap kan genieten. Delen en ondernemen zijn er onlosmakelijk verbonden. Een ruilmunt werkt als katalysator om nieuwe samenwerkingen mogelijk te maken.

Vanuit het hart van de Merode zijn prachtige wandelingen te ondernemen in diverse aaneengesloten bos- en heidegebieden in de omgeving. De abdij van Averbode en nog een aantal historische plaatsen liggen op een boogscheut van het hart van de Merode.

 

 

'Buitenkans' is één van de drijvende kachten achter dit initiatief en we landden dan ook in 2016 met onze activiteiten op deze veelbelovende 'gemeenschapsgrond'. De accomodatie is beperkt, maar de 'buiten'-plek is uniek en biedt vele mogelijkheden.  Bij slecht weer schuilen we bij het vuur in de schuur, of in de woonwagen (bijv. bij coachings). In 'de hangar' zitten we altijd droog én buiten tegelijk.   Maar meestal vindt je ons op de zweethutplek, in het bos, aan de Rode Laak of op één van de mooie plekjes door andere coöperanten beheerd, met stilaan elk hun eigen karakter.Adres: Rode Laakstraat 13 - Veerle Heide (Laakdal)