Home | Persoon | Mannenvuur (terugblik)

Mannenvuur.                ELKE 2e woensdag van de maand - Veerle Laakdal.

vuurMannen ontmoetten mannen in een kring rond het vuur. Elke maand was er een welomlijnd thema. We benaderden het thema zowel mentaal, fysiek, emotioneel als 'spiritueel'.
We kwamen tot rust bij het vuur; we luisterden naar wat er in ons leefde en naar wat zich wou uiten. We luisterden naar wat andere mannen bewoog. We zetten ons ook fysiek in beweging.
Na 10 jaar mannenvuur werd het tijd en de onze betrokkenheid bij de Commons Hart van de Merode, opstart van cvba Bright Futures werd het tijd voor een nieuwe formule.                    

 

 


Voorlopig geen mannenvuren.     Wil je op de hoogte blijven van toekomstige initiatieven?              Teken in op de Buitenkans-nieuwsbrief.  


_____ Mannenvuur blijft branden_______

Gastorganisators welkom

Mannenwerk en verdiepende samenkomsten van mannen onder mekaar blijven meer dan ooit nodig en zinvol.
Met Buitenkans en Hart van de Merode gingen we over naar onze nieuwe formule van mannenvuur gecombineerd met dienstbare actie.
Maar we staan met onze ervaring én onze locatie ook open om andere initiatieven van mannen te begeleiden bij opstart en te ontvangen. 
Mail ons als je hiervoor interesse hebt !

 

 _____Een terugblik op voorbije mannenvuren___

woe 11 januari 2017 19u45 -- einduur 22u15
de grote leegte -- waaruit het nieuwe ontstaat.

De 'U' is een proces waarbij je je denken, je hart en je 'wil' opent en we samen naar een 'leegte' gaan waaruit moeiteloos een ongekende 'helderheid' kan verschijnen omtrent wat je te doen of te laten hebt, aangaande een vraag die er echt toe doet. 

We gingen aan de slag met een nieuwe vorm. We doorliepen de U op zoek naar.. een vervolg op het mannenvuur. Kijk met ons verder uit wat er uit het 'loslaten' zal ontstaan!

 

woe 9 november 2016 19u45 -- einduur 22u15
flow

 

Wanneer loopt het echt goed voor jou? Welke omgeving kan dit voor jou bevorderen? Speelt ruimte en waardering voor typisch mannelijke kwaliteiten daar een rol in? Leer uit de ervaringen van andere mannen rond dit boeiende thema. Hoe voelt het om in flow te zijn? Flow is een toestand waarin je helemaal kan opgaan in een bepaalde activiteit.
Deze man bestudeerde het zijn leven lang.  Onderaan vind je één van zijn beschrijvingen.

Daarna was het aan jou!  Maar er kwam deze avond veel flow uit de lucht, waarop alle mannen veilig thuis bleven schuilen..

 
  1. Helemaal opgaan in wat je doet, gefocused, geconcentreerd.
  2. Een gevoel van extase, alsof je buiten de dagdagelijkse realiteit getild bent.
  3. Een grote innerlijke helderheid. Weten wat er moet gebeuren en hoe goed je dat aan het doen bent.
  4. Beseffen dat we het kunnen, dat onze vaardigheden precies beantwoorden aan de opdracht en omgekeerd.
  5. Een gevoel van zorgeloosheid: ons ego zwijgt, we maken deel uit van een groter iets!
  6. We zijn helemaal in het nu, de tijd staat stil, 
  7. Beloning hoeft niet: wat het ook 'produceert': de flow zelf geeft ons de voldoening.
 

woe 12 oktober 2016 19u45 -- einduur 22u15
heldendaden


Waar had je de voorbije zomer moed voor nodig? Waar haalde je die vandaan? Wie stond er achter jou?
Wat ligt er nu voor je dat moed vraagt? Hoe ga je je daarin sterken en laten versterken? Kunnen wij mannen daarin voor mekaar iets betekenen?
Een avond waarin de verhalen vrij kunnen vloeien, en waarin we met opstellingen of andere oefeningen de moed in de ogen gaan kijken, en ook al eens om onszelf lachen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

woe 14 september 2016 
'een goede plek'

We verkenden de vraag:  WAAR voel jij je goed ? Wat is je favoriete plekje? Wat doet de plaats waar je bent, de hoek waar je zit, je 'positie' op je werkplaats of elders met jou? Hoe vind jij de plek die je goed doet? Hoe apprecieer je een plek door andere gecreëerd? Hoe creëer je zelf een plek die voor jou en anderen goed voelt? Hoe zet je daarbij je verstand in, je sensibiliteit en je vermogen tot luisteren in ? Hoe neem je je plek in? Hoé engageer jij je voor de kwaliteit van jouw en onze omgeving? Welke middelen zet je daarvoor in?

Het werd geen les in Feng Shui, maar wel in het volgen van onze inner-navigator. Op zoek naar de meest geschikte plek voor de toekomstige mannenvuren. We liepen in het donker het ganse terrein af, voelden meer dan we zagen, en uiteindelijk vonden we de juiste plek. Zonder discussie !

Toen 's anderendaags een andere groep mannen van de vuurplek gebruik maakte, schoten we deze 'vuurhaan'!

 woe 10 augustus 2016 
geloof

Waar geloof ik in ? Hoe bepaalt wat ik geloof mijn doen en handelen? Hoe ga ik om met het geloof van anderen? Wat vrees ik? Wat versterkt mij?
Hoe breng ik wat ik geloof in praktijk? Hoe brengt wat ik geloof mij in praktijk?  Hoe vrij ben ik van oude denkbeelden of mijn eigen reactie daarop? Hoe vrij en tolerant ben ik in mijn geloof of ongeloof?

woe 13 juli 2016 
water en vuur

Regen en zon. Hoe ga je ermee om? Wat wakkert je vuur aan in sombere dagen? Wat blust je passie wanneer ze je dreigt te verschroeien? 

Hoe ga jij met water om ? Wat is je relatie met vuur? Hoe zit dat met andere mannen. 

We gaan in de ervaring! 
Laarzen aangewezen.

Weer of geen weer: welkom bij het eerste mannenvuur in het hart van de Merode!

 

Locatie: Rode Laakstraat 13 - Veerle Heide - Laakdal
(-> Hou rekening met omleiding tussen Geel West en Westerlo, neem evt. afrit Laakdal

 

 

woe 8 juni 2016
UITZONDERLIJK GEEN MANNENVUUR

mei 2016
de grote trek 

In elke man zit een veroveraar, avonturier, bezoeker, gast.  Hoe ga jij op weg naar nieuw gebied? Hoe dring jij door in wat reeds bestond maar jou niet kende? Wat breng je mee, wat hoop je te vinden?

We komen samen om 19u30 stipt aan café den Hulst in Herselt  (Hulst 4 - Herselt) ( kom gerust wat vroeger en drink een lekker biertje!) 
We laten de meeste auto's daar achter en rijden dan naar Ramsel.
Daar geven we het oude mannenvuur in een klein ritueel helemaal terug aan de natuur en wandelen vervolgens door veld en bos in de richting van de nieuwe mannenvuurplek. Een buitenkans! Met wat geluk en doorzetting bereiken we 2,5 uur later opnieuw den Hulst. (Het laatste stuk van de tocht door het Helsschot reserveren we voor later!)

UITZONDERLIJK!  Aanmelden gewenst. -- vermits we vervoer moeten organiseren. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laarzen of waterdichte stapschoenen en regenkledij noodzakelijk.
(Wie niet op tijd in Herselt kan zijn, laat iets weten, dan kan je ook naar Ramsel komen)woe 13 april 2016 - 19u45

april 2016
overgang 1 -- van waar we komen

Dit was het laatste volledige mannenvuur op de Vosdonken in Ramsel.  We blikten terug op 13 (?) jaar mannenvuur (°): De vele moment van energie en ontboezeming. De inspiratie. De opstellingen. De reuzesneeuwman. De razende stier in de wei. Het aardingswerk.   De avond met 2 man en de avonden met véél mannen.  Het bezoek van Mala spotted Eagle en andere inspirererende gasten.  De sterkste momenten, voor ieder persoonlijk.
 En toen gingen we naar de overgang. Niet alleen de overgang van het mannenvuur naar de nieuwe plek in Veerle-Laakdal. . Maar ook onze eigen 'overgangen'.  We zetten ons ook letterlijk in beweging. Blote voeten in de wei. Het gras was nat en koud. Het maakte ons één voor één 'wakker' voor de stap die we .. nu aan het zetten zijn !(°) Scroll naar beneden voor véle jaren mannenvuur !

woe 9 maart 2016 - 19u45
van jezelf houden

       Van jezelf houden?  With a little help of an angel.. and your friends?


 

We ademden, kwamen in ons lijf. We hielden van onszelf, de één al wat vanzelfsprekender dan de ander. En daarna was het zò eenvoudig van mekaar te houden. Vrienden rond het vuur. 
 

► Vind hier alle boeiende themas en verslagen  van vele voorbije mannenvuren !